Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

vrijdag 4 maart 2011

Een nieuwe uitdaging


Gisteravond (3-3-2011) vond ik opeens dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging op breigebied. En ik heb het dan ook niet alleen bij de gedachte gelaten, maar ook direct ten uitvoer gebracht.
Ik wilde voor mijzelf eens andere sokken breien dan de 'simpele' rechttoe rechtaan sokken die ik tot nu toe gebreid had, ik wilde sokken gaan breien met een 'werkje' erin.
Al snel had ik de keus gemaakt om de 'Lentesokken' van Marlies Hoogland te gaan breien. Het patroon is te vinden op de site www.wolhalla.nl en dan onder de knop kadootjes. Vorig jaar is dit ontwerp uitgekomen en ik kocht toen ook al het garen dat genoemd werd bij een winkel in Emmerich.
Het is een sok met 2 uitdagingen voor mij, de boord wordt gebreid met 2 verdraaid recht, 2 averecht en er zit een leuk klein lace-patroontje in.
Voor de babybornpop breide ik al eens een broekje met een gaatjesrandje erin om elastiek doorheen te halen, dat is gelukt. Dus dit moet ook te doen zijn. Ik stel absoluut geen termijn wanneer ze klaar moeten zijn. Ik brei er alleen aan als er niemand thuis is, omdat ik me er op moet concentreren.