Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

donderdag 28 juli 2011

De Hang


Ga je nietsvermoedend naar de markt, in de hoop dat je inbrei-elastiek kunt kopen, wat trouwens gelukt is, kom je een straatmuzikant tegen.
Er zat een man op de rand van de fontein op de markt en hij bespeelde een hang, zie foto.

Bron: Wikipedia

De Hang is een relatief nieuw percussie-instrument dat bestaat uit twee op elkaar geplaatste sferische schalen van staal. Het instrument kan met de handen bespeeld worden terwijl men het meestal tussen de benen of in de schoot plaatst. De Hang werd in 2000 geïntroduceerd in Bern, Zwitserland. Hang betekent hand in het dialect van Bern.

De Hang is ontstaan na een onderzoek door Sabina Scharer en Felix Rohner van de firma PANart naar de steel pan (ontstaan in Trinidad en Tobago) en vele andere slaginstrumenten (Gong , Gamelan, Drums, Bells, Ghatam, ...). In het midden is er een basnoot (Ding) die omgeven wordt door zeven tot acht harmonische noten. Door verschillende hand- en vingertechnieken kan men hiermee een ritmische melodie spelen. Het instrument heeft een diameter van 53 cm, een hoogte van 24 cm en weegt nog geen vier kilo.

woensdag 27 juli 2011

Sneakersokjes voor DF 2011-03


Ze zijn inmiddels al bijna een week af, maar ik had er nog geen blogje over geschreven en een foto van gepost.
Vorige week donderdag kwamen ze tijdens onze korte vakantie in Belgi├ź van de pennen, een paar sneakersokjes voor DF, vandaar een foto met kabouter Plop natuurlijk. De wol heeft hij zelf gekocht en aan mij de vraag of ik er sneakersokjes van wilde breien.
Ze zitten heerlijk heb ik al vernomen.
Inmiddels heeft de oma van DF ze ook al bewonderd en van haar kreeg ik een compliment, ik had ze heel netjes gebreid en het zag er net zo uit zoals zij ze vroeger ook breide. Oma is nu 86 jaar, is wat dement en ziet slecht, maar geniet ervan, dat de vriendin van haar oudste kleinzoon ook sokken kan breien.