Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

donderdag 24 juni 2010

Van 3 lieve, blije snoetjes en hun moeder.

En jawel hoor, gisteren was het dan zover.
Ik kon mijn 3 handwerkjes, de sokken, het tasje en rammelaartje aan mijn nichtjes geven.
Je had de snoetjes moeten zien, ze keken alle 3 heel erg blij.
Mijn zus was helemaal verbaasd over wat ik voor die meiden had gemaakt, ze had niet verwacht dat ik sokken kan breien, grijns.
De oudste wilde de sokken meenemen op vakantie, de middelste meteen het tasje om haar hals, ze had een jurk aan waar het tasje goed bij kleurde. Ik had nog een stelletje roze haarknipjes erin gedaan, dus die gingen ook meteen het haar in. En de jongste ging meteen spelen met haar rammelaartje.
Helaas ben ik vergeten om er een foto van te maken...

woensdag 23 juni 2010

Mijn allereerste sok


Dit is mijn allereerste sok die ik gebreid heb. Nou ja...nu ben ik niet helemaal eerlijk, ik had al een ander stel gebreid, maar die is inmiddels alweer ter ziele gegaan, en was niet om aan te zien. Maar ja, dat is vaak zo met eerste breisels! Dus daarom vind ik, dat dit mijn eerste echte mooie sok is. Wat mooie sokkenwol al niet kan doen. Je zoekt een mooi wolletje, neemt een basispatroon, in dit geval uit het boekje sokken brei je zo, en je krijgt al een hele mooie sok.
Een verslaving is geboren, grijns.

maandag 21 juni 2010

3 cadeautjes voor 3 zusjes


Sinds ik sokken kan breien ben ik regelmatig aan het bedenken wie ik blij kan maken met een paar gebreide sokken van mijn hand. Zo kwam ik op het idee om voor een nichtje een paar sokken te breien. Een lief roze wolletje was snel gevonden evenals een basispatroon. En omdat het een kindermaatje is, ben je ook lekker snel klaar. Maar ja, ze is niet de enige in het gezin, dus om jaloezie voor te zijn, bedacht ik dat haar zusjes ook iets moesten krijgen. Voor mijn moeder had ik al eens een speldenkussentje gehaakt, en met datzelfde patroon heb ik nu een rammelaartje gemaakt, door er een belletje in te doen. En toen moest er nog iets kleins verzonnen worden. Maar ook dat is gelukt. Voor de middelste van het stel heb ik een klein tasje gehaakt met een koordje eraan, zodat ze het om haar hals kan dragen. Binnenkort hoop ik ze blij te maken, 3 lieve nichtjes van mij.