Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

zaterdag 4 september 2010

Leuk en snel verjaarspresentje


Afgelopen maandag was mijn op één na oudste zus jarig, en morgenmiddag viert zij haar verjaardag. Ik kon maar niet bedenken wat ik haar zou geven.
De laatste jaren krijg ik van haar voor mijn verjaardag altijd iets lekkers om mezelf mee te verzorgen, meestal van Weleda. Maar ja, met een krappe beurs, kun je je zoiets niet permitteren om cadeau te geven. Een alternatief was gelukkig snel bedacht.
In de kast had ik nog een paar stukken lavendelzeep liggen en in mijn box met katoentjes had ik verschillende mooie bolletjes liggen, dus....ging ik aan de haak om een zeepnetje te haken.
Het is heel simpel en het resultaat is heel gezellig.
En zeg nu zelf, lavendel ruikt toch heerlijk? Mij doet het altijd denken aan de zomer en in gedachten zie ik mooie velden vol met lavendel voor me.

woensdag 1 september 2010

Snel iets lekker warms gebreid


Eergisteren, maandag 30 aug., kocht ik bij de Lidl een pakje met daarin 3 bolletjes groen/blauw noppengaren van 50 gr. per bolletje, 100 % acryl. Op de wikkel staat breinaald nr.8, maar bij gebrek daaraan, nam ik nr. 7. Ik ben lekker aan het breien geslagen, en na in totaal zo'n 3-4 uurtjes, verdeeld over maandagavond en de dinsdag overdag en 's avonds nog een beetje, was mijn sjaal af.
Hij is lekker zacht en lekker warm.
De afmetingen van de sjaal zijn ong. 20cm x 168 cm.
Ik heb in ieder geval een leuke sjaal voor de winter voor zeer weinig geld.

maandag 30 augustus 2010

Over nachtelijke onrust in de tuin


Vannacht rond 3.30 uur werd ik gewekt doordat ik naar het toilet moest en door herrie van buiten. Op het eerste gehoor, ik sliep nog half, leek het net of er een paard door de straat liep, ik meende duidelijk het geklipklap van paardenhoeven te horen. Ik dacht nog bij mezelf, wie gaat er midden in de nacht met een paard op stap. Af en toe hoorde ik het, dan was het weer even stil en kwam het geluid weer terug. Allerlei scenario's spookten door mijn hoofd, tot een bom onder een auto aan toe. Nadat ik naar het toilet was geweest, ben ik toch maar even naar beneden gegaan om de zaklamp te halen om daarmee wat beter in de tuin te kunnen kijken. Ik was er inmiddels van overtuigd dat de herrie uit de voortuin kwam. Ik keek naar buiten en zag een rozenstruikje wat heen en weer schudden, maar het woei niet. Met de zaklamp die helft van de tuin eens goed beschenen en wat zag ik tot mijn grote verbazing/schrik? Daar zat heerlijk te scharrelen tussen de blaadjes een egel. Ja, die hield mij dus wakker! Helaas ben ik daarna niet echt meer in slaap gevallen tot ongeveer een half uur voor de wekker afging.
De foto is niet van de egel uit mijn tuin, die heb ik "geleend" van het internet.
Straks zal een schoteltje water neerzetten op de plek waar ik de egel heb gezien, melk mag je ze absoluut niet geven las ik al op de site van de egelopvang Abcoude. De egels kunnen niet tegen de lactose die in de melk zit, daar raken ze enorm van aan de diaree, waardoor ze uitdrogen en uiteindelijk zullen sterven.
Als ik straks boodschappen ga doen, koop ik misschien ook wat kattenvoer, daar schijnen ze ook dol op te zijn.