Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

vrijdag 27 mei 2011

Zou het dan toch...?


Vanmorgen zagen we dit eitje in het broedkastje van onze groene roodrugparkieten liggen. Zou het dan toch? Deze foto heb ik snel gemaakt, toen het vrouwtje even uit de broedkast was om wat te eten. Zelf heb ik meer het idee dat er geen jonkie uit zal komen, zo'n eitje moet toch warm gehouden worden, en aangezien het vrouwtje niet voortdurend op het eitje zit, heb ik zo mijn twijfels.
Nu ja, de tijd zal het leren.
Het is in ieder geval bijzonder om dit al gezien te hebben.
We blijven het volgen, maar voorlopig kijken we niet meer in de broedkast, totdat we weten of er een jonkie is.
Nu maar eens kijken naar informatie over jonge groene roodrugparkieten, het is dit jaar voor het eerst dat we een broedkast aan de kooi hebben gehangen, dus we weten er nog helemaal niks van.

woensdag 25 mei 2011

De sokken van Anna


Zoals ik al eens eerder heb vermeld, ben ik lid van de site Ravelry.com. Eén van de leden, lansingerland (Bianca Boonstra), is ontwerpster van prachtige breipatronen. Zeer kort geleden had ze sokken ontworpen en gebreid voor één van de andere leden, Anna. En omdat het ontwerp nog geen naam had, kreeg het uiteindelijk de naam: De sokken van Anna. Ik had een prachtige foto gezien van de schitterende sokken en wat gebeurde er tot mijn grote verbazing en nog grotere blijdschap?
Ik kreeg het patroon ge-RAKt door de ontwerpster zelf. (RAK= Random Act of Kindness). Ik heb de ontwerpster al uitvoerig bedankt en laten weten dat het presentje op een heel goed moment kwam, gezien het feit dat ik al tijden niet lekker in mijn vel zit.
Inmiddels ben ik al begonnen met de eerste sok zoals je op de foto kunt zien, ik brei ze van Drops Delight, een lekker zacht garen dat ik voor mijn verjaardag kocht, maar wel heel losjes getwijnd, je moet dus niet snel willen breien. Ik ben benieuwd hoe de sokken zich zullen houden tijdens het dragen. Ik weet nog niet of ik deze sokkenwol nog een keer zal kopen.