Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

vrijdag 13 augustus 2010

Ambachtendag bij Erve Kots in Lievelde


Op dinsdag 10 aug. jl. was er een ambachtendag bij Erve Kots in Lievelde. Eerder dit jaar waren mijn vriend, mijn dochter en ik al eens eerder bij Erve Kots en we wilden zeker terug, dus dit was een leuke gelegenheid om daar weer eens te kijken. Het weer werkte ook enorm mee, iets dat bij zo'n evenement dat in de buitenlucht wordt gehouden altijd fijn is.
Via Ravelry hoorde ik dat er een dame uit de buurt zou komen, ze zat er te spinnen.
En ja hoor, ze was niet zo moeilijk te vinden, er zat maar één dame te spinnen, dus dat moest ze zijn. Leuk, om op die manier eens iemand tegen te komen die je alleen maar een beetje "kent" via zo'n site. Ze zat daar met een prachtig spinnewiel van Louet, van dat merk heb ik zelf ook een spinnewiel staan. Zij had een nieuw exemplaar met dubbele pedalen, en een ander leuk iets is dat hij in te klappen is, dus daardoor makkelijk mee te nemen. Hij is dan ook een stuk kleiner dan mijn eigen spinnewiel. We raakten aan de praat, ze vroeg me o.a. of ik kan spinnen en toen vertelde ik haar dat ik zelf ook een spinnewiel heb staan, dat helaas wat kapot is. Tja, en zo kwam ik erachter dat in Lochem de fabriek staat van Louet, ik helemaal blij. Mijn probleempje met het spinnewiel is makkelijk op te lossen, dus ik ga er zeer binnenkort naartoe, heb nl. enorm veel zin gekregen om zelf ook weer eens te gaan spinnen. Ook wist ze mij te vertellen, dat als ik mijn spinnewiel meeneem, hij ook grondig wordt nagekeken en dan kan ik er weer jaren tegenaan.

zondag 8 augustus 2010

Eindelijk dan het resultaat....


Eigenlijk moet ik mij diep schamen. Al enige tijd ligt hier te pronken op mijn salontafel het resultaat van wat vrolijk gebrei, nl. met de kleuren rood, wit en blauw en daarna vilten in de wasmachine op 40 graden met 2 tennisballen erbij. Het is een leuk klein tasje geworden van 16x18 cm. waar ik mijn haaknaalden, handwerkscharen en centimeter in heb gedaan. Dus nog nuttig ook.
Ik vond het heel leuk om te doen, en het zou maar zo kunnen, dat er meerder projectjes volgen op de langere termijn.