Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

zaterdag 11 december 2010

Kerstrakje van Anje


Vanmiddag zouden we naar het Needs midwinterfestijn in Neede, maar onderweg ernaar toe bedacht ik me, dat ik eigenlijk meer zin had om naar Intratuin in Lochem te gaan. Gelukkig was ik nog op tijd om dat te zeggen, dus zijn we naar de Intratuin gegaan. Allemaggies wat was het daar druk, maar ja, wat wil je, het is bijna kerstmis en dan wil de mens het gezellig maken in huis.
Heb meteen een leuk verjaardagscadeautje voor dochterlief gekocht, zo'n schepsleetje, en aangezien ze zeer binnenkort jarig is en er nog weer sneeuw wordt verwacht, kan ze er nog veel plezier mee beleven.

Bij thuiskomst lag er een dikke envelop voor mij op de deurmat. Jeanesbel (Anje) van Ravelry had mij een kerstRAK-je gestuurd. In de envelop zaten een lieve kerstkaart, 3 hartvormige knoopjes, een stukje kerstlint, een lief klein vilten kaboutertje en een streng wol die geverfd kan worden.

Ja ja, nu heb ik dus 2 strengen wol om te verven, ik begin er nu al zin in te krijgen.
En omdat ik al een lege pot in huis heb en als sintRAK-je o.a. verf had gekregen, ga ik snel een streng wol van kleur doen verschieten.
Natuurlijk zal ik ook daar weer een blogje over schrijven en foto's bij plaatsen.

maandag 6 december 2010

En wat zat er in de andere envelop? Mijn sinterRak

Vorige week berichtte ik al over 2 enveloppen die de postbode voor mij meenam. De ene envelop kon ik al meteen openmaken, omdat ik wist dat dat zomaar een RAK-je was. Wat daarin zat, kun je zien en lezen bij mijn vorige blog.
Nu is het dan tijd voor mijn sinterRAK.
Tjonge jonge, wat ben ik verwend!
Wat zat er allemaal in de envelop?
Een stel heerlijk warme vingerloze wanten, bruin. Ik heb ze vandaag al gebruikt, en zelfs dat vond ik al te warm, en dan te bedenken, dat het maar 1gr. C was.
Verder een streng wol om te verven, met daarbij 3 zakjes met verfpoeder van Landscapes en een uitvoerige handleiding voor het verven van wol. Heel spannend allemaal. Een leuk werkje voor in de kerstvakantie. De komende weken kan ik nog even op zoek naar een geschikte lege pot en een grote pan. Ik denk, dat ik maar eens bij de kringloopwinkel ga kijken. Ik vind nl. dat ik de pan die ik voor het verven ga gebruiken, daarna niet kan gaan gebruiken voor het eten.
Verder zaten er nog 3 leuke bedeltjes in de envelop, een matrusjkapopje dat je ergens aan kunt hangen en een chocoladeletter niet te vergeten.