Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

vrijdag 3 december 2010

Zo vlak voor pakjesavond...


Ja hoor, daar ging gistermiddag de deurbel weer eens. De postbode had eerst nog geprobeerd of een wat dikke envelop toch door de brievenbus paste, maar helaas, dat lukte niet. Ze had 2 leuke goed gevulde enveloppen voor mij. Van de dikste weet ik, dat dat de sinterrak is van Ravelry, dus die laat ik nog even dicht. Heel erg moeilijk voor mij, ben zo nieuwsgierig. Heb hem toch maar even ver uit het zicht gelegd, dan word ik er hopelijk niet teveel aan herinnerd. Ik zal de envelop tot zondagochtend dicht laten, ik vind, dat ik hem dan wel open mag maken.
Die andere dikkere envelop heb ik wel meteen opengemaakt, en daar zat een mooie kaart in met de Irissen van van Gogh en een leuk viltpakketje van een kerstster van atelier de Witte Engel. Ik vind dat zo ontzettend lief van Aagje, dus na de drukte van sinterklaas kan ik weer lekker aan de freubel voor de seizoenstafel.
Van de sinterklaasvlop heb ik nog geen foto, die maak ik wel als ik alles heb uitgepakt, komt er ook wel een blog over.

Iedereen een gezellige pakjesavond.

maandag 29 november 2010

Een heel jaar rondDat is de titel van een boekje van Mieke Stender met daarin popjes voor de seizoenstafel.
Ik heb me voorgenomen, dat ik volgend jaar de popjes uit dat boekje ga maken.
Het nieuwe jaar begint voor mij heel makkelijk, het eerste popje uit het boekje is het sneeuwklokje, en die heb ik al gemaakt, begin dit jaar, dus die hoef ik niet meer te maken.
Ook het popje voor juni, het margrietje, heb ik ooit al eens gemaakt, dus die maak ik dan niet nog een keer.
Dan ga ik in januari maar alvast een begin maken voor de andere maanden, door in ieder geval 1 of meerdere hoofdjes te maken. Dat kost toch ook weer veel tijd als je het mooi en goed wilt doen.
En wat breien betreft, nee hoor, daar ga ik zeker niet mee stoppen, ga gewoon door, ook volgend jaar.

zondag 28 november 2010

De eerste memorysock is af


Vandaag is eindelijk de eerste sok van de reeks memorysocks van de naalden gerold. Ben inmiddels al met de 2e sok begonnen. Ik vind het nog steeds een hele bijzondere en fijne opdracht om te doen, en nu ik wat langer niet ga werken heb ik aardig de tijd om aan deze sokken te breien. Momenteel doe ik het tussen allerlei dingetjes voor de decembermaand door, zo is er dus sinterklaas, de verjaardag van Eline en kerstmis. Sinterklaas vieren we klein en eenvoudig.
Ik had voor sinterklaas een paar sokken af willen hebben voor Eline, maar dat ga ik niet meer redden. Wat komt het dan goed uit, dat zij later in december jarig is, dan gaat het mij wel lukken om die sokken af te krijgen.
Kerstcadeautjes doen we niet aan, dus die stress hebben we niet. En dan heerlijk kerstvakantie, ruim de tijd om aan mijn opdrachten te breien en natuurlijk ook voor mijzelf.
Daarom heb ik ook besloten om afwisselend voor iemand anders te breien en dan weer een paar sokken voor mijzelf, om ook deze winter zelf lekkere warme voeten te hebben. Voorlopig heb ik nog wel sokkenwol in voorraad, ik zit al te bedenken of ik eenvoudige sokken ga breien voor mijzelf, of dat het al sokken gaan worden met een simpel patroontje. Enne......ik denk, dat ik het volgende paar voor mijzelf toch maar eens met een uitdaging ga beginnen.