Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

vrijdag 18 november 2011

Mijn eerste laceproject - de Multnomah


Gisteravond is hij dan eindelijk van de rondbreinaald gekomen, de multnomah, een patroon dat te vinden is op www.wereldwol.nl .
Het is mijn eerste laceproject, ook wel kantbreien of ajour.
Hier op de foto zie je hoe hij van de rondbreinaald kwam. Ik moet hem nog een keer een handwasje geven en dan blocken ofwel opspannen en hem zo laten drogen. Het uiteindelijke resultaat is dan nog veel mooier, maar ik kon het niet laten, om er al een foto van te maken en er een blogje over te schrijven.
Het breien met een rondbreinaald is mij heel erg goed bevallen en ik ga het zeker vaker doen.
De wol die ik hiervoor heb gebruikt is Noro Kureyon Sock, gebreid op een Addi lacenaald van 80 cm nr. 3,5.

maandag 14 november 2011

Twee prachtige boeken


Omdat ik de zorg heb voor mijn dochter met een licht verstandelijke beperking, mocht zij voor iemand, in dit geval koos ze mij, een 'mantelzorgcompliment' aanvragen. Vorige week was het dan zover en was dat bedrag op rekening gestort. Ik wist dat ik er in ieder geval het nieuwe boekje 'handschoenen & wanten brei je zo' van wilde kopen. Toen ik afgelopen vrijdagavond in de boekwinkel stond, stond daar ook het boek ' Cath Kidson's naailes voor beginners'. Ik heb het boek doorgebladerd en heb het direct meegenomen. De tas op de cover kun je maken, alle benodigde materialen, behalve naaigaren, zitten in het boek. Ik ga die tas zeker maken en ga het mezelf meteen moeilijk maken, ik wil er nl. ook een rits inzetten. Je begrijpt, ik ben heel erg blij met deze schitterende aanwinst.