Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

maandag 30 augustus 2010

Over nachtelijke onrust in de tuin


Vannacht rond 3.30 uur werd ik gewekt doordat ik naar het toilet moest en door herrie van buiten. Op het eerste gehoor, ik sliep nog half, leek het net of er een paard door de straat liep, ik meende duidelijk het geklipklap van paardenhoeven te horen. Ik dacht nog bij mezelf, wie gaat er midden in de nacht met een paard op stap. Af en toe hoorde ik het, dan was het weer even stil en kwam het geluid weer terug. Allerlei scenario's spookten door mijn hoofd, tot een bom onder een auto aan toe. Nadat ik naar het toilet was geweest, ben ik toch maar even naar beneden gegaan om de zaklamp te halen om daarmee wat beter in de tuin te kunnen kijken. Ik was er inmiddels van overtuigd dat de herrie uit de voortuin kwam. Ik keek naar buiten en zag een rozenstruikje wat heen en weer schudden, maar het woei niet. Met de zaklamp die helft van de tuin eens goed beschenen en wat zag ik tot mijn grote verbazing/schrik? Daar zat heerlijk te scharrelen tussen de blaadjes een egel. Ja, die hield mij dus wakker! Helaas ben ik daarna niet echt meer in slaap gevallen tot ongeveer een half uur voor de wekker afging.
De foto is niet van de egel uit mijn tuin, die heb ik "geleend" van het internet.
Straks zal een schoteltje water neerzetten op de plek waar ik de egel heb gezien, melk mag je ze absoluut niet geven las ik al op de site van de egelopvang Abcoude. De egels kunnen niet tegen de lactose die in de melk zit, daar raken ze enorm van aan de diaree, waardoor ze uitdrogen en uiteindelijk zullen sterven.
Als ik straks boodschappen ga doen, koop ik misschien ook wat kattenvoer, daar schijnen ze ook dol op te zijn.

3 opmerkingen:

 1. Ohh, wat een leuk verhaal, en spannend ook nog! Dat zo'n klein egeltje zo kan spoken in je tuin! Wij hadden er laatst ook een, bij de achterdeur, ik was laat op de avond nog even iets buiten aan het zetten, toen ik opeens dacht: waarom ligt de ragebol nou bij de achterdeur? Het bleek dus ook een egeltje te zijn, die water kwam drinken uit het bakje van de katten. Echt schattig he!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verhaal :)) hier zit er ook regelmatig eentje in de tuin, kattenvoer vinden ze inderdaad erg lekker. Twee weken geleden liep er ineens een eekhoorntje hier rond, ook zo lief om te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een leuk verhaal Anna Martijne.
  Je ziet ze wel regelmatig,mijn opa nam ze vroeger ook wel mee in huis en verzorgde ze dan.
  Dan zaten ze in een doos bij de kachel.
  Groetjes Hetty.

  BeantwoordenVerwijderen