Welkom!

Hallo,
Leuk dat je komt kijken en lezen op mijn blog.
Hier wil ik beschrijven met welke creatieve dingen ik bezig ben, afgewisseld met dingen die me bezighouden.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Anna Martijne

zondag 30 januari 2011

Sint Willibrordus Abdij Doetinchem


Vandaag, een dag na de uitvaart van mijn oom Jan Vis, zijn mijn vriend Patrick, Eline en ik gaan wandelen bij kasteel Slangenburg in Doetinchem. Bij kasteel Slangenburg hoort ook de verderop gelegen Sint Willibrordus Abdij.
Je kunt er heerlijk wandelen, een heel groot bos ligt er ver rondom dit kasteel.
Ik vind het nu helemaal een bijzonder kasteel, omdat ik weet dat wijlen mijn schoonmoeder er als tienermeisje heeft gewerkt als kamermeisje/serveerster. Dus het kasteel heeft een extra betekenis voor ons.
Op mijn verzoek zijn we na de wandeling naar de Sint Willibrordus Abdij gegaan.
Helaas mag je daar alleen naar binnen als je er een paar dagen/nachten wilt verblijven en aan het dagritme met bijbehorende activiteiten deelneemt. Dit zou ik heel graag eens doen, misschien wel een keer in een zomervakantie.
Wél mag je het kerkje in, wat wij dus hebben gedaan.
In het kleine halletje kun je een kaarsje kopen en opsteken, iets dat ik tot vandaag nog nooit had gedaan, maar vandaag had ik die behoefte. Ik stak een kaarsje op voor mijn oom.
Daarna hebben we denk ik 5 minuten in het kerkje gezeten en ik kreeg een heerlijk rustig gevoel over mij heen, alsof er tegen mij gezegd werd: het is goed zo.

Heel blij werd ik, toen Patrick later in de auto zei, dat als ik weer de behoefte heb om naar dit kerkje te gaan, dan mag ik het zeggen en wil hij er met mij/ons naartoe.


(Foto is van de site v.d. abdij)

3 opmerkingen:

  1. Ja, in die oude kerkjes kun je innerlijke rust vinden, en daar hebben we in dit jachtige leven soms behoefte aan. Wat heb je een leuke man aan je zijde die je dit gunt. Liefs, Rozemie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat je daar even zo'n bijzonder moment mocht meemaken... mooi om te ervaren! Ik ken het niet, had er nog nooit van gehoord, lijkt me een heel mooie plek! Lieve groet Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, het is een heel bijzondere, rustgevende plek. Ik woon er dichtbij, en kom er regelmatig. Wist je dat in de bossen nog een heel oud familie-kerkhofje is? En dat er in het vroege voorjaar duizenden bosanemoontjes rondom het kasteel bloeien?

    BeantwoordenVerwijderen